Ronald Scheffel overleden

Voor veel klanten en relaties van Sørs Branding zal dit bericht als een verrassing en schok komen. Dat was het voor onszelf ook. Maar helaas is op 26 september onze oprichter Ronald Scheffel overleden. In de periode voor zijn dood heeft Ronald het bedrijf over kunnen dragen aan Rik Wamelink en Ferry Timmer. Daardoor komt de voortgang van Sørs Branding niet in gevaar.

Voor het bekendmaken van de overname was Ronald nog in staat zelf op gepaste wijze afscheid te nemen: “Het is met gemengde gevoelens dat ik afscheid neem van Sørs Branding, een bedrijf dat mijn passie en toewijding heeft gekend sinds 1991. Wat begon als een reclameadviesbureau is uitgegroeid tot een internationaal gerespecteerde naam in de branding wereld. Maar voordat ik in de branding terechtkwam, waren er andere hoofdstukken in mijn leven die mij hier hebben gebracht.”

“Mijn reis begon met het werken bij verschillende reclamebureaus, waaronder in het bruisende Amsterdam. Het was een tijd van groei en leren, maar mijn ultieme droom was om mijn eigen bureau te starten. Tijdens mijn studiejaren bracht ik tijd door bij een grote verpakkingsdrukkerij, waar ik waardevolle inzichten en vaardigheden opdeed. Achteraf gezien was dit een cruciale stap, omdat de verpakkingsindustrie een zeer specialistische sector is die diepgaande vakkennis vereist. Deze kennis heb ik met trots doorgegeven aan mijn team, dat nu zelfstandig de kneepjes van het vak kent en diverse designprijzen heeft gewonnen.”

“De laatste jaren hebben we bij Sørs Branding onze stempel gedrukt op internationale projecten en campagnes, met bekroonde strategieën en designs. Vorig jaar begon ik echter te worstelen met mijn gezondheid en kreeg ik de schokkende diagnose kanker. Als vechter die ik ben, ben ik deze strijd aangegaan. Ik onderging chemo- en bestralingstherapie. Daarnaast werd mijn heup vervangen. Uiteindelijk ontving ik het nieuws dat mijn kanker ongeneeslijk was en dat ik nog maar 6 tot 9 maanden te leven had. Deze woorden raakten me diep en veranderden alles.”

“Het was een tijd van grote uitdagingen, van vallen en opstaan. Maar mijn vechtersmentaliteit, mijn liefde voor mijn werk en mijn doorzettingsvermogen hielden me op de been. Een jaar lang ging ik de chemokuren en bestralingen aan, vastberaden om te blijven vechten. Helaas heb ik nu het punt bereikt waarop ik moet erkennen dat het tijd is om opvolging te vinden.”

“Achter de schermen ben ik op zoek gegaan naar geschikte kandidaten om Sørs Branding voort te zetten. Na vele gesprekken en zorgvuldige overweging, ben ik ervan overtuigd dat Rik Wamelink en Ferry Timmer, van Studio544, de ideale mensen zijn om het stokje over te nemen. We hebben al lange tijd samengewerkt en hun expertise vormt een waardevolle aanvulling op Sørs Branding.”

“Ik wil iedereen bedanken die deel heeft uitgemaakt van mijn reis met Sørs Branding, mijn geweldige team en alle partners en opdrachtgevers die ons hebben gesteund. Mijn vertrouwen ligt nu in de handen van Rik en Ferry, en ik ben ervan overtuigd dat ze de erfenis van Sørs Branding zullen voortzetten en nieuwe hoogten zullen bereiken. Het is tijd om vaarwel te zeggen, maar ik draag Sørs Branding en jullie allemaal voor altijd in mijn hart mee.”

 

Over ons, Rik en Ferry
Wij zijn Rik Wamelink en Ferry Timmer en hebben gezamenlijk het multimedia productiebedrijf Studio544. Wij maken vooral videoproducties voor bedrijven, livestreams en podcasts. Bij deze opdrachten produceren wij niet alleen, maar denken ook conceptueel mee over de te behalen communicatiedoelen. Ook voor de projecten van Sørs Branding was er al geregeld een samenwerking op dat vlak. Daarom zullen wij voor veel klanten en relaties niet volledige onbekenden zijn. De toevoeging van de mogelijkheden van Studio544 aan het dienstenpakket van Sørs Branding zorgt ervoor dat het bedrijf vanaf nu nog completer is.

De vaste medewerkers Carrie Rouland, Rudi Onderberg en Marcel Wijdemans blijven zich ook volledig inzetten voor Sørs Branding. Dit commitment van hen is van groot belang voor het bedrijf en onze opdrachtgevers. Daar zijn we hen dan ook zeer dankbaar voor. In de afgelopen periode is door Ronald veel tijd besteed aan het overdragen van kennis over het bedrijf aan ons, Rik en Ferry. Daarom zijn we ervan overtuigd dat we met het hele team de continuïteit van Sørs kunnen waarborgen.

Tevredenheid overheerst
Alle betrokken partijen zijn tevreden met de oplossing die gevonden is. Het overlijden van Ronald maakt iedereen natuurlijk intens verdrietig. Maar iedereen ziet ook in dat het tijdig overdragen van de activiteiten zorgt voor een soepele overgang en verdere ontwikkeling van Sørs Branding. Onze gedachten gaan nu in het bijzonder uit naar Ronalds vrouw, Esther. We wensen haar alle kracht en steun in deze buitengewoon moeilijke tijd. Haar liefde en steun waren onvoorwaardelijk voor Ronald.

Het team van Sørs Branding; Marcel, Rudi, Carrie, Ferry en Rik